top of page
IMG_20220627_101558_edited.jpg

Sprostite se s pravo sivko

Aromatizirano olje z eteričnim oljem prave sivke je naravni izdelek s pravo sivko, ki je odličen za uporabo pri aromaterapiji. Učinkovine, ki se sproščajo v eteričnem olju prave sivke vas bodo pomirile in sprostile. Pripravljeni boste na nove izzive, ki jih prinaša hiter življenjski tempo, pri tem pa ostali zbrani in mirni.

Aromaterapija
Zakaj bi na tvojem delovnem mestu moralo dišati po pravi sivki?

Že antični in srednjeveški zdravniki so se zavedali pozitivnih učinkov nekaterih rastlin na našo zavest in kognitivne sposobnosti. Med njimi je bila vedno tudi prava sivka (Lavandula Angustifolia).

Sodobna znanost svoja spoznanja utemeljuje na podlagi bolj ali manj obsežnih raziskav.

Prava sivka je s svojimi številnimi pozitivnimi učinki na telo ena bolj priljubljenih rastlin, ki jo znanstveniki raziskujejo  v svojih raziskavah.

 

Raziskava iz leta 2003, je dokazala, da vonj prave sivke na delovnem mestu izboljša razpoloženje ter poveča produktivnost in koncentracijo na delovnem mestu.

 

Druga študija iz leta 1999 je testirance izpostavila vonju prave sivke med reševanjem matematičnih nalog, nato pa so jih reševali v prostoru brez vonja in z vonjem jasmina.

108 testirancev je v prisotnosti vonja prave sivke naredilo manj napak kakor v drugih dveh primerih.

 

Kako lahko izboljšaš svoje delovno okolje še danes?

 

Vse kar potrebuješ je izparilnik ali difuzor in pa eterično olje prave sivke (Lavandula Angustifolia)

Pri tem seveda pazi, da bo olje res pravo, v nasprotnem primeru bo sicer lepo dišalo, ampak učinka pa ne bo.

V kolikor se bo počutje tebe in tvojih sodelavcev izboljšalo, delodajalcu predlagaj naj s pravo sivko izboljša vaše počutje in produktivnost.

  1. Moss M, Cook J, Wesnes K, Duckett P. Aromas of rosemary and lavender essential oils differentially affect cognition and mood in healthy adults. . 2003;113(1):15–38.

  2. *Degel J, Köster EP. Odors: implicit memory and performance effects. . 1999;24(3):317–325.

20200701_202021.jpg
bottom of page