top of page
  • Writer's pictureViktorija Maze

BIO hidrolat prave sivke, naravna rešitev za tvojo kožo

Updated: Jul 5, 2021

Lepa koža je zdrava koža. BIO hidrolat prave sivke je eden od načinov, kako do negovane, navlažene in mladostne kože in ker je izdelek poleg tega še 100% naraven, ti bo telo še bolj hvaležno.

Blue Hill BIO hidrolat prave sivke pripravljava iz ekološke prave sivke, ki jo gojiva v Topolšici. Zakaj je to pomembno? Ekološko certificirana prava sivka zagotavlja, da je sivka pridelana naravi in vsem živim bitjem prijazno. Cvetje, ki ga s srpi požanjeva v njegovi popolni zrelosti je prežeto le z odličnimi učinkovinami, ki pomagajo tvoji koži, da zasije.

Blue Hill prava sivka v polnem razcvetu

Zakaj uporabljati BIO hidrolat prave sivke pri vsakodnevni negi kože?


Naravno in nežno očiščena koža

Uporabi ga kot tonik pri jutranji in večerni negi obraza. Prva pomembna prednost je ta, da se njegov pH giblje med 4,5 in 5, kar pomeni, da je zelo blizu povprečnemu pH kože. Tako z uporabo BIO hidrolata prave sivke ne rušimo pomembnega ravnovesja in poskrbimo, da je koža očiščena. Ker vsebuje monoterpenske alkohole, ta kožo očisti, a je ne draži, izenačuje ten kože (nič več rdečih lis), kožo globinsko hidrira in jo pomlajuje.


Nega po britju

BIO hidrolat prave sivke kožo po britju pomiri in jo zaščiti pred izsuševanjem. Z uporabo tega izdelka ni treba, da te skrbijo mali mozoljčki, ki se tako radi pojavijo po britju, saj hidrolat kožo nežno razkuži in prepreči razvoj vnetja v porah in mešičkih.


Nega lasišča

Tvoje lasišče ti bo za BIO hidrolat prave sivke zelo hvaležno. Poleg tega, da preprečuje nastajanje prhljaja in lasne plesni, pospešuje rast las. Najboljše je, da ga uporabiš na mokrih opranih laseh, tako, da ga temeljito popršiš po lasišču.


Nega po sončenju

Ta nasvet ti v tem trenutku še ne pride prav, ampak kmalu bodo prišli poletni meseci, ko boš potrebovala nekaj, da bo tvoja koža lepo zagorela in hidrirana.


Odrgnine, opekline, srbečica

Bio hidrolat prave sivke kožo pomirja, zato ne preseneča, da je zelo dobrodošel tudi v takšnih primerih.


Obrazna kopel

Enkrat tedensko ti proporočam globinski tretma za tvojo kožo. Ob toploti se pore še bolj odprejo, tako lahko hidrolat temeljito očisti tvoje pore.

Kako pridobiva BIO hidrolat prave sivke?


Ročno žeto sveže cvetje prave sivke v roku ene ure natlačiva v bakreni destilator. Baker se za destilacijo tradicionalno uporablja že tisočletja. Ker je ta odličen prevodnik, se temperatura destilatorja hitro in enakomerno dviga, zato se učinkovine iz cvetja s pomočjo pare temeljito izločijo. Para se nato ponovno utekočini v vodnem hladilniku.


Po cevi priteče tekočina, ki vsebuje vse učinkovine, ki jih je cvetje vsebovalo pred postopkom.

Tekočina se v nekaj minutah loči na eterično olje in hidrolat. V eteričnem olju preladujejo učinkovine, ki nas sproščajo in pomirjajo, hidrolat pa vsebuje vse tiste, ki čistijo, pomirjajo in pomlajujejo kožo.Midva uporabljava ročno kovan tradicionalni bakreni destilator/ alembik, ki zagotavlja najvišjo kakovost končnega izdelka.
Bakreni destilator ali alembik

Hidrolat in eterično olje nato hranimo v temnem, suhem in hladnem prostoru pri stalni temperaturi med 13 in 16°C. Pod temi pogoji hidrolat ohrani učinkovine, ki so pomembne za njegovo učinkovitost.


Se ti zdijo informacije uporabne?

Deli jih s svojimi prijatelji.192 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page