top of page
  • Petra https://erraticengineeress.blog/

Domači piramidni ravioli s sivko in baziliko

Čeprav sivko navadno uporabljamo v sladkih jedeh, se odlično obnese tudi v slanih, npr. v raviolih s sivko, baziliko in mozarello. Domači ravioli so enostavni za pripravo, ta aromatična verzija s sivko pa bo zagotovo popestrila vaš obrok.Sestavine (za 6-8 porcij):


Testo:

500 g bele moke

5 jajc

½ žlice olivnega olja

Ščep soliPolnilo:

500 g sira mozarella

3 žlice suhih cvetov kulinarične sivke

5 žlic suhih bazilike

Čas priprave: 3 ure

Čas kuhanja: 3-5 minutPriprava:

Odmerimo 500 g moke in jo v kupčku stresemo na večjo gladko površino (mizo ali pladenj). V jamico na sredini kupčka ubijemo 1 jajce, ga z vilicami razžvrkljamo in s krožnimi gibi popolnoma vmešamo v moko. Postopek ponovimo z vsemi jajci, dodamo olivno olje in sol ter maso dobro pregnetemo z rokami, da dobimo gladko rumeno testo. Testo zavijemo v folijo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.Vmes pripravimo nadev: odcedimo mozarello in jo narežemo na majhne kocke. V možnarju ali skodelici stremo in zmešamo suho sivko in baziliko ter ju primešamo h kockam mozarelle. Z žlico premešamo, da se zelišči enakomerno porazdelita po kockah.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga s pomočjo stroja za testenine ali valjarja razvaljamo na več trakov prb. 3 mm debeline. Na trakove testa položimo mozarella kocke s sivko in baziliko in testo narežemo na kvadratke, velike prb. za 1 dolžino kocke na vseh straneh. Robove kvadratov s prstom ali čopičem rahlo omočimo z vodo in oblikujemo piramidne raviole. Na sredini združimo in stisnemo po dva nasprotna vogala

kvadrata ter z vodo zalepimo in stisnemo

vse odprte robove, da dobimo piramido.

Pazimo, da se testo sprime in raviol nima lukenj.
Ravioli se kuhajo v slani vreli vodi približno 3 minute oz. dokler ne priplavajo na gladino vode. Lahko jih tudi zamrznemo za kasnejšo uporabo. Postrežemo s preprosto smetanovo omako z malo česna ali muškatnega oreščka.

Dober tek!
46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page