top of page
  • Viktorija Maze

Kaj praviš na praznično kulinarično ustvarjanje s sivko?

Updated: May 2, 2021Marmorni kolač je super sladica, ki je enostavna za pripravo in ne vzame veliko časa. Jaz vanj dodam še cvetje sivke in koščke čokolade, ker imam čokolado res rada.


Sestavine:

200 g masla 200 g trsnega sladkorja žlička limonine lupine 4 jajca 1 l mleka 500 g moke 1 vrečka pecilnega praška 40 g kakava 100 g čokolade 4 g Blue Hill kulinarične sivke sladkor v prahu za posip moka in maslo za model


Priprava:


Model za šarkelj namažemo z maslom in pomokamo. Pečico segrejemo na 200°C. Maslo si pripravimo prej, da se nekoliko ogreje in zmehča, da ga lahko penasto vmešamo. Maslu dodamo limonino lupino, cvetje sivke in sladkor. Med stalnim mešanjem postopoma dodamo še jajca. Moko in pecilni prašek presejemo ter izmenično z mlekom dodajamo penasti mešanici. Čokolado z nožem razrežemo na manjše koščke in jo dodamo pripravljeni masi. Polovico testa zlijemo v model, drugi polovici pa dodamo kakav in premešamo. Nato še drugo polovico zlijemo v model in z obrnjeno kuhalnico zarišemo vzorec. Kolač damo v ogreto pečico za 60-70 minut. Pečen kolač zvrnemo na mrežo, nato pa ohlajenega potresemo s sladkorjem v prahu.


25 views0 comments
bottom of page